Tel: 073-6421071E-mail

RECEPTEN

Hartige broodlolly’s

Ingrediënten

1 bruin casinobrood, in de lengte gesneden
2 courgettes
1 pot geroosterde paprika’s, goed uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel milde paprikapoeder
zout, versgemalen peper
suiker
25 houten spiesen

Bereiding

Schaaf de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrooi ze met zout. Laat ze zo een half uur liggen. Dep de plakken droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in een grillpan gaar met mooie bruine streepjes. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Pureer de paprika’s met paprikapoeder, zout en peper en eventueel en klein beetje suiker tot een gladde puree. Snijd de korsten van het brood. Rol de plakken brood met de deegroller iets platter en bestrijk ze met paprikapuree. Leg de plakken courgette erop. Rol de plakken brood vanaf een korte kant stevig op. Verpak de rolletjes in plasticfolie en laat ze in de koelkast in een uur opstijven. Snijd de broodrollen met een scherp glad mes in plakken van ongeveer 1 cm dik. Steek in elk rolletje vanaf het punt waar het brood aan de buitenkant eindigt een spies tot bijna aan de bovenkant van het rolletje. Leg de broodlolly’s ‘dakpansgewijs’ op een schaal.

 

Broodpudding

Ingrediënten:
300 gram oud brood (Dit kunnen ook verschillende soorten brood zijn, die je bijvoorbeeld hebt opgespaard in de vriezer)
500 milliliter melk
200 gram suiker
100 gram rozijnen
4 eieren
2 theelepels kaneel
Bereiding:
Doe het brood in een kom
Verwarm de melk met de suiker en giet dit over het brood
Laat het 60 minuten weken
Verwarm de oven voor op 200 graden
Roer het brood tot een papje
Voeg de eieren, het kaneel en de rozijnen toe aan het papje
Vet een taartvorm in
Schep het broodmengsel in de taartvorm
Plaats het voor ongeveer 50 minuten in de oven
TIP: Eet een bolletje vanille-ijs bij deze broodpudding!